Hip Hop USA is een IPA gemaakt op basis van 50% Munich en 50% pilsmout. Hierdoor krijgt het bier zijn prachtige kleur en moutig aroma. Voor deze IPA gebruiken we Nugget en Bravo hop dit zoals als bitter-, aroma- en dry-hop. De bitterheid is hoog en blijft lange tijd nasmaken.
De hop wordt geteeld in de Moxee Valley in de staat Washington. De Moxee Valley is deel van de Yakima Valley en heeft een kouder klimaat. Door de koelere temperaturen worden uitstekende aroma’s verkregen.
Recept
Naam | Hip Hop USA |
ABV | 6,4% |
IBU bitterheid | 70 |
EBC kleur | 15 |
Mout | 50% Munich mout, 50% pils mout |
Bitter Hop | El Dorado |
Aroma Hop | El Dorado, Cascade |
Gist | US-05 korrel |
Begin/Eind SG | 1056/1012 |
Mout
Hip hop is gebrouwen met 50% Munich mout en 50% pils mout. Onze mouten worden aangekocht bij Dingemans in Stabroeck.
Hop
El Dorado hop wordt geteeld in de Moxee Valley in de staat Washington. De Moxee Valley is deel van de Yakima Valley en heeft een kouder klimaat. Door de koelere temperaturen worden uitstekende aroma’s verkregen.
Gist
Fermentis US-05 korrel is een neutraal gist met zeer goede sedimentatie. Hip hop is hergist op de fles, we kiezen voor een gist met goede sedimentatie zodat het gist mooi op de bodem van het flesje blijft.
Brouwproces
Dit bier is gemaisched in 2 verschillende temperatuur stappen. Daarna is het bier met de hoppen gekookt voor 90 minuten. Na een vergisting van 3 weken werd het bier gebotteld met toevoeging van extra suiker voor hergisting op de fles. Na 3 weken is het bier klaar om te drinken.
Wat vind jij van dit bier?
We houden rekening met alle opmerkingen en verbeteren zo onze recepten brouwsel per brouwsel
Check-in op Untappd: