Welkom in het land van bier en honing.
Monk Willy is een honing tripel gemaakt met dezelfde hoppen en gist als de Monk Johnny. Het mout stort is op basis van pils mout waardoor deze Monk veel lichter is van kleur.
Aan deze Monk is honing uit Hove toegevoegd. De honing komt van Amielo waar duurzaamheid centraal staat.
Recept
Naam | Monk Willy |
ABV | 8,0% |
IBU bitterheid | 48 |
EBC kleur | 13 |
Mout | Gerstemout |
Andere | Honing |
Bitter Hop | Northern Brewer |
Aroma Hop | Hallertau Hersbrücker, Styrian Goldings |
Gist | Westmalle |
Begin/Eind SG | 1070/1015 |
Mout
Monk Willy is gebrouwen met een pilsmout en een stevige hoeveelheid honing. De suikers van de honing worden vergist tot alcohol maar de aroma’s blijven aanwezig in het bier.
Hop
Northern Brewer gebruikt als bitterhop. Wordt in donkere bieren gebruikt, De hopbellen zijn van nature wat bruiner.
Hallert Hersbrücker gebruikt als aromahop. Mild tot redelijk sterk aroma, aangenaam hoppig en kruidig.
Styrian Golding gebruikt als aromahop. Delicaat, iets pikant en grasachtig/bloemig. Zeer populair vanwege karakteristieke aroma.
Gist
Het gist heeft een droog, rijk esterig en fenolig profiel / moutig palet.
Brouwproces
Dit bier is gemaisched in 2 temperatuur stappen. Daarna is het bier met de hoppen gekookt voor 70 minuten. Na een vergisting van 3 weken werd het bier gebotteld met toevoeging van extra suiker voor hergisting op de fles. Na 3 weken is het bier klaar om te drinken.
Wat vind jij van dit bier?
We houden rekening met alle opmerkingen en verbeteren zo onze recepten brouwsel per brouwsel.
Check-in op Untappd: