Onze brouwerij is gebouwd in een bureelcontainer van 3 op 6 meter.
Aan de ene zijde bevindt zich de brouwzaal van 3 x 3 meter, aan de andere kant de opslagruimte met grondstoffen en geproduceerde producten.
Al onze bieren worden ambachtelijk gebrouwen.
Storten van de geschrote mout in de maischketel.
Maischketel met automatisch roerwerk.
Wort in de maischketel.
Spoelen van het draf en overpompen naar kookketel.
Wort in de kookketel.
Rollende kook.
Hop afwegen.
Hop kookt mee in de kookketel.
Korrelgist afwegen.
Densiteit meten met refractometer.
We gebruiken 6 gistvaten van 200 liter en 1 gistvat van 550 liter.
Hoppen en gisten worden bewaard in de koelkast.
Meten van de densiteit van het wort met een hydrometer.
Omdat we nagisten op fles wordt de drukvorming opgevolgd met een speciale flesdrukmeter.
De flesjes worden halfautomatisch afgevuld.
Etiketten worden gekleefd met een zelfgebouwd etiketteertoestel.
Onze bieren worden verpakt in dozen per 12 flesjes of in vaten van 20 liter.
Op onze etiketten staat naast de verplichte zaken ook de ingrediënten en bitterheid (IBU).
Voor elk bier hebben we een webpagina met recept en geven we de mogelijk om feedback te geven.
Zo worden de bieren verder ontwikkeld samen met jouw.